Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2023 15:14:00

Mnou řízené ministerstvo udělalo jakýsi výkop k úsporám

Mnou řízené ministerstvo udělalo jakýsi výkop k úsporám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu ozdravnému balíčku

 Pro pozitivní vývoj české ekonomiky v příštích letech potřebujeme postupně snižovat deficity státního rozpočtu. Proto jsme v rámci vládní koalice také připravili ozdravný balíček na příští dva roky a mnou řízené ministerstvo udělalo jakýsi výkop k úsporám resortů již v letošním roce, o kterých budu v příštích dnech a týdnech s vládními kolegy jednat.

Ať už se shodneme na jakémkoliv objemu úspor, nesmí se zastavit investice státu, především ty strategické např. do energetiky nebo infrastruktury. Tento druh investic totiž pozitivně podpoří růst naší ekonomiky v dlouhodobém horizontu. V pořadu Události, komentáře jsem proto zdůraznil, že úsporná opatření investice nezasáhnou. Více ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama