RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2012 18:54:00

Nečas váhá jen naoko, gripeny chce získat co možná nejlevněji

Nečas váhá jen naoko, gripeny chce získat co možná nejlevněji

Zájem švédské vlády prodloužit pronájem gripenů je naprosto logický a pochopitelný.

Na trhu je v dnešní době obrovské množství podobných letounů a udat je v době krize je daleko složitější než v dobách tzv. normálních.

Uvidíme, jaké budou detaily nabídky. Je ale velmi pravděpodobné, že v případě vypsání výběrového řízení na pořízení nadzvukových letounů by stíhačky Gripen měly nespornou výhodu, protože cena takové transakce je do značné míry ovlivněna zázemím nezbytným pro jejich používání. Výcvik pilotů, školení pozemního personálu a logistika jsou natolik drahé, že přeorientování se na jiné než švédské stroje by znamenalo vyhazovat peníze daňových poplatníků z okna. Reakci premiéra Nečase na původní nabídku Švédů tedy podle mého názoru nelze chápat jinak než jako snahu o vyjednání co možná nejlepší ceny.

Alexander ČERNÝ, poslanec Parlamentu ČR a stínový ministr KSČM pro rezort obrany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama