Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2023 20:12:05

Více peněz pro zahraniční vlastníky bank. Ví ministr, že nejsou naše?

Více peněz pro zahraniční vlastníky bank. Ví ministr, že nejsou naše?

Zahraniční vlastníci cizích bank, působících v České republice si mnou ruce. Česká vláda ve prospěch bankéřů z ciziny „oškube“ část české populace, která si dovolila snažit se o své bydlení.

 Selský rozum nerozumí tomu, když človíček kupující si bydlení hledá nejvýhodnější půjčku na pořízení bytu nebo domu (hypotéční vztah) nejen na počátku finančního vztahu, ale i po celou dobu splácení a vláda jim v tom svými arogantními aktivitami brání. Úmysl zavedení sankčního poplatku za předčasné splacení úvěru je přímá podpora zvyšování zisků soukromých, většinou zahraničních bank. 

Možná, že si členové vlády ani neuvědomují, že český stát nevlastní žádnou banku a všechny banky jsou v soukromých rukách většinou zahraničních bankéřů. Za co a pro koho tedy určují poplatky spojené s hledáním výhodnějších úvěrů?  Současně to je i likvidace konkurenčního prostředí. Proč?

Státu nepatří ani Komerční banka, ani ČSOB ani Česká spořitelna ani žádná jiná z bank mající ve svém názvu „česká“. Vlastníci jsou zahraniční společnosti, které své zisky vyvážejí z České republiky a české občany „škubou“, kde to jde. Česká vláda jim v tom pomáhá, kde může.

Příkladem může být poskytování bankovních služeb Českou poštou pro ČSOB po názvem „Poštovní spořitelna“. Za peníze českých daňových poplatníků ve firmě Česká pošta pracují čeští občané. Díky neschopnému vedení s platem ředitele téměř 470 tisíc Kč měsíčně jde do krachu. A vláda mlčí.

Velmi zajímavým by byla i informace o nákladech státu na bankovní poplatky státem placené za bankovní služby soukromých bank, tedy všech bankovních služeb státem i všemi institucemi státu hrazených, protože stát žádnou banku nevlastní a žádná z bank zadarmo služby neposkytuje.

Proč občané volí vládu, která je obírá nejen o neskutečné peníze za jejich funkce, ale současně lobbuje pro soukromé firmy v rukou zahraničních majitelů.
Může to být odborná neschopnost, může to být korupce, může to být arogance a pohrdání občany této země. 

Má tato vláda vůbec právo být dále u moci a rozhodovat o budoucnosti země?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama