PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2023 10:11:00

Tímto vyvracím Rajchlovu oblíbenou lež, že naše země přichází o suverenitu

Tímto vyvracím Rajchlovu oblíbenou lež, že naše země přichází o suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obranné smlouvě s USA a předsedovi hnutí PRO Jindřichu Rajchlovi.

 Musíme mít na paměti, že žádná mocnost nám nevnucuje, co máme dělat, i když to někteří rádi tvrdí. Obranná smlouva s USA je toho důkazem a není jednostrannou dohodou nám vnucenou.

Jedná se o klasickou mezinárodní smlouvu, která je uzavřená mezi dvěma suverénními státy. Vzešla z mnoha společných jednání mezi českými i americkými představiteli, během kterých se dohadovala přesná podoba této smlouvy a dbalo se na zájmy obou států tak, aby bylo oběma stranám maximálně vyhověno.

Spojeným státům tato smlouva nedává žádný mandát na libovolné jednání na území ČR prostřednictvím ozbrojených sil. Veškerá aktivita bude muset být z české strany vždy schválena a bude tak muset vyhovovat podmínkám, které si Česká republika sama určí. Tímto bych i rád chtěl vyvrátit oblíbenou lež pana Rajchla, že naše země přichází o suverenitu. Opravdu tomu tak není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama