Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2023 20:04:00

Věnovaly jsme se duševnímu zdraví uprchlíků. Nesmíme bagatelizovat

Věnovaly jsme se duševnímu zdraví uprchlíků. Nesmíme bagatelizovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání na půdě OSN.

 Setkání se zástupkyní Vysokého Komisaře OSN pro Lidská práva United Nations Human Rights, paní Nadou Al-Nashif v Ženevě.

V přátelské atmosféře jsme probraly postup ve věci zřízení lidskoprávní instituce u nás dle Pařížských principů. Tento zákon již běží v připomínkovém řízení spolu s dětským Ombudsman. Je to velmi důležitý krok v rámci lidskoprávní agendy. Pozornost jsme věnovaly také uprchlické otázce a to specificky duševnímu zdraví uprchlíků a situaci nedoprovázených dětí. A konečně jsme se také zmínily o otázce romské inkluze ve vzdělávání. 

Shodly jsme se na tom, že žádný posun ve věci lidských práv není trvalý a ostražitost vůči veškerým snahám tuto problematiku bagatelizovat je nyní velmi aktuální.

Velmi mne potěšilo kladné hodnocení našeho přístupu k lidskoprávní problematice i gratulace k úspěšnému českému předsednictví Rady pro lidská práva OSN! Máme na co být hrdí! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama