JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2023 4:39:00

Naše příroda a krajina jsou nemocné a můžeme za to my, Evropané

Naše příroda a krajina jsou nemocné a můžeme za to my, Evropané

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přírodě a životnímu prostředí.

 Naše příroda a krajina jsou nemocné a můžeme za to my, Evropané. Obrovský úbytek života vidí každý z nás. Ptáci mizí před očima. Opylovači se ztratili v důsledku ohromujícího užívání pesticidů.

Mnohé druhy jsou v Evropě na hranici vyhubení s děsivými důsledky pro naši budoucnost.

Krajina postrádá přirozené prvky, které poskytují úkryt. Pestrost byla vystřídána monotónností rozměrných lánů, sužovaných půdní erozí, bez schopnosti zadržovat vodu, natož podporovat biodiverzitu.

Evropský parlament udělal mnohé pro ochranu naší budoucnosti a dodržení mezinárodních závazků, například v podobě snížení emisí o 55 % do roku 2030 a emisní neutralitu kontinentu do roku 2050. Jeden z výrazných prvků však v legislativě chybí, a to zákon o ochraně přírody a její obnově.

Nelze jen podporovat intenzivní zemědělství na úkor ochrany krajiny. Nemůžeme dále vytvářet „v polích“ jen izolované ostrůvky života. Tím se obnova přírody v evropském kontextu nastartovat nedokáže a ztratíme i její poslední zbytky, které civilizaci ještě odolávají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama