Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2023 17:17:00

Tohle je opravdu demokracie v přímém přenosu

Tohle je opravdu demokracie v přímém přenosu

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny 21. července 2023 k zákonu o důchodovém pojištění

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

No, tak tohle je opravdu ta demokracie v přímém přenosu, že dokážete předložit to, že v rozpravě promluvil asi jeden, dva lidi, prakticky možná asi byly to jednotky nebo Aleši, ty jsi první - Takže Aleš Juchelka je první v rozpravě a vy omezíte rozpravu poslanců na dvakrát 10 minut.

Já bych očekávala, když tady vystupuje ministr práce a sociálních věcí, který je první ministrem, který nebojuje za svoje seniory a musím mu znovu připomenout, že s námi byl čtyři roky ve vládě.

A KDU-ČSL už bylo mnohokrát ve vládě. Když se baví o té důchodové reformě, tak bych byla ráda, když jsme tedy v projednávání třetího čtení, pane ministře, a vy pořád říkáte, jak chcete komunikovat a spolupracovat s opozicí, tak já jsem si nevšimla, že by na sociálním výboru byl podpořen nějaký pozměňovací návrh našeho opozičního poslance nebo poslankyně. Byl byste tak hodný a vyjádřil jste se tady k těm jednotlivým pozměňovacím návrhům?

Já - ty se právě dotýkají té mimořádné a řádné valorizace. A když tedy říkáte, že chcete s opozicí spolupracovat, tak já předpokládám, že jste asi na sociálním výboru byl. Tak já koukám, že my jsme předložili dva, čtyři, šest, osm pozměňovacích návrhů a všude je nedoporučující stanovisko. Tak bych očekávala, že právě budete vystupovat a vyjadřovat se k těm jednotlivým pozměňovacím návrhům.

A zároveň bych ještě chtěla podotknout, že opravdu senioři jsou tou nejzranitelnější skupinou. A nebudu pořád opakovat to, že jim berete valorizaci, berete jim to, na co mají nárok, ale na svůj plat, na svoji odměnu jste si ještě nesáhl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama