Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2023 4:41:00

To si zaslouží velké poděkování a obdiv. Zachránil život

To si zaslouží velké poděkování a obdiv. Zachránil život

Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová ocenila Rudolfa Borise Mohlberga za záchranu tonoucího muže.

 „Oceňuji pohotovou reakci pana Mohlberga, to jak bleskově vyhodnotil situaci a zejména nasazení, se kterým zvládl tonoucího muže vyzvednout ze dna bazénu a úspěšně provést resuscitaci. To si zaslouží velké poděkování a obdiv,“ uvedla na adresu plavčíka KV Areny během osobního setkání. Rudolf Boris Mohlberg je plavčíkem Bazénového centra KV Areny deset let a záchrana tonoucí osoby pro něj byla první takovou zkušeností.

K události došlo v neděli 16. července odpoledne ve vnitřním bazénu KV Areny. Záchranná služba, která na místo dorazila zhruba za šest minut, již muže přebírala při vědomí.

Muže se sluchovým a zrakovým hendikepem postihla uprostřed bazénu nevolnost, v jejímž důsledku se začal topit a velmi rychle klesl na dno bazénu. Klíčovou roli sehrály záběry podvodní kamery a také systém dohledu, který KV Arena zavedla. „Naši plavčíci pracují ve dvojicích, přičemž jeden vždy sleduje dění v bazénu ze břehu a druhý analyzuje záběry monitorovacích kamer, včetně jedné podvodní kamery, kterou jsme pořídili v roce 2019. Na tomto případu jsme si potvrdili, že takový systém je efektivní. Zároveň jsme se rozhodli po této zkušenosti pořídit další podvodní kameru, abychom získali ještě větší přehled o dění pod hladinou. Hledáme i technické řešení pro instalaci podvodní kamery pro venkovní bazén,“ uvedl jednatel KV Areny Roman Rokůsek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama