Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2023 9:05:00

Odpustit poplatky za expresní vystavení dokladů

Odpustit poplatky za expresní vystavení dokladů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k turistům na řeckém ostrově Rhodos.

 Pan ministr Rakušan na sítích zase machruje a po učitelsku kárá a poučuje.

Tentokrát stačilo, abych se ho jen slušně zeptala, jestli by nepomohl lidem, kteří při požárech na dovolené na Rhodosu přišli o doklady. Chtěla jsem jen to, aby jim odpustil několik tisíc korun, které expresní vystavení nových dokladů stojí. Nebude jich málo, proto mu i v reportáži ČT položili podobný dotaz.

Umím si představit, v jaké situaci tito lidé jsou. Často za dovolenou dali celoroční úspory, někteří museli v hotelu nechat vše, co si přivezli, jen aby se zachránili. A fakt, že by jim stát ušetřil pár tisíc, by určitě uvítali.

Jenže to jsem si naběhla. Ministr, který velkopansky radí cestovkám, co mají a nemají dělat, místo aby se s nimi s kolegy z vlády co nejdřív sešel a hledal společné řešení a pomoc, mě místo slušné odpovědi začal moralizovat.

NERUŠTE. VLÁDNEME! Jak typické pro většinu současných ministrů. A u ministra vnitra to platí speciálně.

Fajn. Je to jeho právo. Ovšem volby se brzy přiblíží a já věřím tomu, že lidé nezapomenou, kdo na ně v těžkých dobách myslel a kdo je jen poučoval a vytahoval se na ně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama