Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2023 14:07:00

Vláda je nepoučitelná, hřeby do její rakve přibývají

Vláda je nepoučitelná, hřeby do její rakve přibývají

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k dopadům konsolidačního balíčku pětikoaliční vlády na soukromé podnikání

 Strana soukromníků České republiky v červnu prošla volebním celorepublikovým sněmem. Delegáti sněmu potvrdili ve funkcích vedení strany tak, jak bylo navoleno na mimořádném volebním sněmu v loňském roce. Odsouhlasili směřování strany, změnu sídla a zaúkolovali vedení strany mimo jiné směrem k následujícím volbám v ČR.

Úkolů, které před námi stojí, je mnoho. Souvisí přímo s vývojem v naší zemi. Dovolím si použít slova Václava Havla. Naše země nevzkvétá. Přidám pak to, že naše země se mílovými kroky přibližuje k zemím rozvojovým. Obrovským způsobem rostou náklady na život našich rodin s klesajícími zisky při našem podnikání a stagnací či poklesem reálných příjmů našich zaměstnanců.

Nikdy bych nevěřil těm, kdo by mi v minulosti řekl, že budu se závistí pokukovat po dalších postkomunistických státech, jak v porovnání s námi např. budují infrastrukturu, nebo jak (například Polsko) přistupují k rozvoji jaderné energetiky. Nechci se smířit s tím, že nás okolní země mílovými kroky v mnoha oblastech doslova přejely. Vinu na tom mají nejen předchozí vlády, ale bohužel i ta současná.

Navzdory předvolebním slibům v naší zemi bují byrokracie, bobtná státní aparát a my soukromníci místo podnikání vyplňujeme různé tabulky, hlášení, statistiky a plníme nové a nové legislativní povinnosti, které na nás dopadají. I proto mě opravdu nazvedl článek, ve kterém si pan předseda vlády Fiala pochvaluje, jak vláda pomohla živnostníkům se snižováním zátěže. Bohužel musím přiznat, že současná vláda vůči živnostníkům a OSVČ jen pokračuje v tom, co předváděly ty předchozí.

Jinak její činnost například po prostudování Konsolidačního balíčku předloženého PS ani jinak hodnotit nelze. V případě, že tento projde legislativním procesem tak, jak byl předložen, dojde k dalšímu úbytku OSVČ a živnostníků, kteří budou ještě více znevýhodněni vůči zaměstnancům. Z podnikání jim bude klesat zisk a nevyváží to ani svoboda a samostatnost, díky kterým ještě pracují sami na sebe. Tedy pokud vláda s taháním dalších peněz z našich peněženek nepřijde s revolučními opatřeními, např. placením našich dovolených, ušlých zisků, ručením za naše chyby a podobně.

Vzhledem k nereálnosti popsaného v předchozí větě dojde k dalšímu propadu služeb, které již ostatně v mnohých obcích a městech přestaly existovat. To vše v době, kdy má stále více rodin problémy vyjít měsíčně se svými příjmy a musí maximálně šetřit. Důsledkem jsou již cca rok padající tržby prodejců a zároveň klesající množství zakázek firem. V této situaci vláda, prakticky bez šetření u sebe, utahuje šrouby občanům, které díky přijetí konsolidačního balíčku čekají ještě horší časy.

Jsem bohužel přesvědčený, že přijetí jejich návrhu je posledním hřebíčkem do rakve této vlády. Vlády, do které jsem i já vkládal velké naděje.

Petr Bajer, podnikatel
zastupitel města Holice
předseda Strany soukromníků ČR a předseda její Sekce životního prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama