Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2023 8:29:48

Demokracie v naší zemii je stále v plenkách

Demokracie v naší zemii je stále v plenkách

Nevím, jak ostatní občané, ale já mám docela negativní zkušenosti s diskusemi na Seznam.cz. A to účelovým blokováním mých příspěvků a možnosti mého vstupu do diskusního fóra.

 Když jsem v listopadu 1989 podporoval změnu režimu a poté jsem aktivně působil v politice proto, abych podpořil svobudu a demokracii v naší zemi, musím dnes přiznat, že ne vše se povedlo. Zároveň se v poslední době, zejména za vlády pětikoalice, omezuje nejen svoboda slova, ale jsou víceméně omezovány základní lidská práva zaručená v Listině základních práv a svobod. Dnes nechci hovořit o nefér jednání některých státních institucí či o omezení přístupu k některým veřejným službám z důvodu vysokých plateb, které si mnozí občané nemohou dovolit. Chci hovořit o omezování názorů na vnitřní a zjména zahraniční politiku současné vlády. Snaha vlády trestat "dezinformace", jejichž obsah definují vládní představitelé a jejich složky, kriminalizace občanů za jejich názory či širokopásmové omezování svobody slova je opravdu zarážející. Blokování příspěvků a názorů v dikusi je každodenním projevem zamezit šíření jiných než mainstreamových názorů. Mimochodem to byl i jeden z důvodů, proč Britové odmítli autoritářské tendence Evropské komise a Evropského parlamentu. Zřejmě si naši politici a naše vláda vůbec neuvědomují , že omezováním diskuse a názorové plurality zakládají na režim, který jsme tu již měli před listopadem 1989. Přitom spoléhají na skutečnost, že současná mladá generace si nemůže na tento stav společnosti pamatovat a zřejmě neumí ani rozeznat, jak se mohou autoritářské a nedemokratické metody používat či zneužívat v politickém boji. Opravdoví demokraté by měli na tuto skutečnost každodenně upozorňovat a odmítat snahy o umlčení názorové různosti. Demokracie, jak se ukazuje, je v České republice stále ještě v plenkách, protože není v zájmu současné politické reprezentace. A to je pro další vývoj v naší zemi nebezpečné.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama