Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2023 7:23:00

Odcházela jsem jak šíleně smutná princezna. Předsudky jsou sv*ně

Odcházela jsem jak šíleně smutná princezna. Předsudky jsou sv*ně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rasismu.

 Každej policajt mne mohl kdykoliv zmlátit a řvát na mne černá hubo … takhle popisuje devadesátá léta Patrik Banga. Kniha patří do kategorie, co jste o naší společnosti nechtěli vědět nebo zavírali oči. Přesto  nebo právě proto doporučuju!

Během mého mládí v Jihlavě k potyčkám s Romy docházelo. Taky jsem to v jednom baru schytala a pak se hodně bála. Akorát že šmejdi jsou všude a dělat linii podle barvy kůže pro všechny bez ohledu na to, kdo je kdo, je točit se v kruhu místo vykročit vpřed. Od té doby jsem potkala mnoho fakt dobrejch Romů, co tu kletbu zvládli prolomit a podnikají, pracují, studují. Jen to maj fakt těžký. Předsudky jsou sv*ne.

Nedávno mi jeden pán na společenské akci při uvítání řekl, že vypadám smutně. Nebyla jsem. Byla jsem úplně v pohodě. Ale řekl to během večera ještě mockrát. Když něco nejste, nemáte argument. Nejde to vyvrátit. Akorát, že když Vám to někdo pořád opakuje, začnete se tak fakt cítit. Někdy i chovat. Odcházela jsem jak šíleně smutná princezna. Nešlo proti tomu bojovat. A přemýšlela jsem, co by se mnou dělalo, kdyby mi někdo (všichni) pořád říkali, že pracovat neumím a nikdy nebudu...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama