Ing. et Ing. Miloš Nový

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2023 7:15:00

Bez jednotného evropského trhu bychom dnes nebyli tak vyspělou zemí

Bez jednotného evropského trhu bychom dnes nebyli tak vyspělou zemí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednotnému trhu v rámci EU.

 Jednotný evropský trh letos oslavil 30 let. Ač mi to jako člověku vyrůstajícímu v nesvobodě přišlo nemyslitelné, ČR je díkybohu jeho součástí už 19 let.

Mezi každodenními běžnými starostmi snadno zapomínáme, co vše nám tato naše nesporná výsada přináší. Rád ty nejdůležitější připomenu. 

Umožňuje nám volný pohyb zboží, služeb, osob a kapitálu po celé EU. Například Plzeňský Prazdroj může tak své skvělé pivo dodávat s minimálními administrativními náklady na téměř celoevropský trh, opačným směrem může využívat služeb ostatních unijních firem, v případě nedostatku pracovních sil může využít zahraniční unijní pracovníky. To samé platí i v případě odstranění všech překážek v převodu peněz a přesunu kapitálu. Díky těmto možnostem je právě Plzeňský Prazdroj příkladem firmy, která své výborné hospodářské výsledky opírá o účast na jednotném evropském trhu.

Navíc nás jednotný evropský trh chrání před válkou. Jednotlivé země jsou spolu ekonomicky tak propojené, že by je vzájemný konflikt zlikvidoval. Nedaleko od nás vidíme, co by Ukrajinci za takovou výsadu dali.  

Stojím si za tím, že bez jednotného evropského trhu bychom dnes nebyli tak vyspělou zemí, jakou jsme dnes.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama