MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2023 12:11:00

Nesouhlasím s panem Rychetským

Nesouhlasím s panem Rychetským

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kauze Fremr.

 Nesouhlasím s panem Rychetským, že rozhodnutí o "emigrantech" bylo symbolické a trest nebyl nikdy vykonán. Možná soudci rozdávali "pouhá" razítka, ale tím zabavovali lidem majetek, který si pak výhodně kupovali exponenti komunistického režimu.

Nechce se mi věřit, že tuhle relativizaci zla slyšíme od bývalého předsedy Ústavního soudu.

O tom, jak "symbolické" tresty se rozdávaly mi před chvílí napsal jeden občan:

Vážený pane senátore,

dovolte mi  se vyjádřit k volbě soudců do  ÚS, jelikož se tato věc dotýká i mé rodiny.

Velkou až katastrofální chybou bylo ihned po listopadu 89  ponechání  všech soudců  na svých teplých místečcích, jestliže bylo od prvopočátku jasné všem /i jim samotným/, že  u nich došlo minimálně k morálnímu - lidskému selhání .

Jelikož se tato věc týká i mé rodiny, kdy v roce 1985 emigroval můj bratr a ihned byl  u okresního soudu v Chomutově/soudcem  Jiří Sobotka /opálkován 20 měsíci nepodmíněně  -  tím horší a bolestnější  a hlavně ponižující  bylo, když  následkem rozhodnutí soudu došlo i  k propadnutí majetku /nemovitosti/  a rodiče museli státu  /okresnímu národnímu výboru v CH./   zaplatit  bratrův podíl  na domě, kde jsme bydleli. Samozřejmě, že po roce 1990 byl bratr rehabilitován ale na ONV Chomutov finančním odboru seděla ta samá vedoucí úřednice  a  žádné peníze nevrátili.

Rodiče dostali jen papír - potvrzení a stali se nedobrovolnými držiteli  "cenných" papírů Restitučního investičního fondu .

Nevím zda uvedený soudce Sobotka vůbec žije, ale jistě dožil za velmi vysokého důchodu.

Podle mne není vůbec důležité, zda  navrhovaní soudci do  ÚS  něčím porušili zákony či je dodržovali,  ale v tomto  úřadu by měli sedět  morálně čistí lidé  bez jakéhokoliv škraloupu  a to je podstata.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama