Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2023 18:22:30

Trochu trapné

Trochu trapné

Pan doktor Fremr je jaksi ve vzduchoprázdnu. Prezident ho navrhuje do Ústavního soudu, Senát návrh schvaluje, ale prezident váhá, protože se vyskytly "nové" informace.

Jak se ukazuje, zas tak úplně nové nejsou, prezident informace o minulosti soudce Fremra měl, senátoři si je mohli snadno opatřit, ale dnes by hlasovali jinak než minulý týden. To je tedy povedená taškařice. 

Pokud se pan prezident rozhodne doktora Fremra jmenovat k ústavnímu soudu, ztrapní tuto instituci na dalších deset let, ať už je to jakkoliv. Pokud doktor Fremr bude tiše čekat, jak to dopadne, ztrapní sám sebe na zbytek své kariéry. Asi by se nominace měl vzdát, všem by se ulevilo a na celou kauzu bychom mohli svorně zapomenout. 

Jenomže kdo se skamarádil s totalitním režimem, ten má tak trochu hroší kůži a na Hradě je skalní motorkář a ti jsou tvrdohlaví a ješitní, takže to může dopadnout úplně naopak. Umíme si ale představit, že si podáme ústavní stížnost a že bude přidělena ústavnímu soudci Fremrovi? Člověku, který je už teď evidentně podjatý a snadno vydíratelný? 

Nový předseda ÚS Baxa by se asi měl přestat usmívat a měl by začít jednat. Jenomže on soudil stejné věci, jako soudce Fremr a je postižen stejnou ztrátou paměti. 

Shrnuto a podtrženo - jsme na nejlepší cestě, aby demokracie v této zemi byla jen pro ty voliče, kteří v posledních parlamentních volbách zvítězili a stále ještě věří, že volili správně. Kolik jich tak asi je?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama