MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2023 14:07:00

Předloží konečně vláda relevantní data?

Předloží konečně vláda relevantní data?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k evidenci cizinců, pobývajících na území ČR

 Je to ministr vnitra, kdo porovnává trestnou činnost v roce 2019 (před covidem) a 2023, a skromně zamlčuje, že se v mezidobí změnila hranice škody pro kvalifikaci majetkové trestné činnosti z 5 na 10 tisíc korun. Tedy porovnáváme jablka a hrušky. Ministr neumí dát na stůl statistiky, které by dokladovaly počty cizinců v ČR. Vláda má mnoho řečí o digitalizaci, ale provázanost žádná.

Jednotlivá ministerstva produkují svá čísla, která se vzájemně značně liší. Základní přehled by mělo mít ministerstvo vnitra a mělo by být schopno dávat průběžně validní data, aby předcházelo diskuzím, které pak stejné ministerstvo ostře kritizuje. Ministr svou roli nezvládá a vše chce napravovat až v připravovaném Lex Ukrajina 6.

Přitom opozice navrhovala řešení na výborech pro bezpečnost PSP už od března 2022 a požadovala také konkrétní migrační plán. Výsledek dnes vidíme. S precizní registrací jsme stále na začátku.

Počet aktivních registrací dočasné ochrany (MV k 6. 8. 2023): 359 308
40 % mužů (143 500) a 60 % žen (215 800)
Počet mužů, kteří nalezli práci do konce ledna 2023, zhruba 58 tisíc (údaj TM ÚP)

Co dělá těch 40 000 mužů, kteří nejsou v evidenci Úřadu práce? Jsou tu? Pracují na černo? Jsou to rentiéři? Více než 99 tisíc mužů podléhá branné povinnosti na Ukrajině a jsou zde. Předloží konečně vláda relevantní data? Digitalizace je priorita, tak to zajisté nebude problém!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama