JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2023 19:05:00

Prezident by si měl udělat pořádek ve svém poradním panelu

Prezident by si měl udělat pořádek ve svém poradním panelu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci Roberta Fremra na pozici ústavního soudce

 Robert Fremr se vzdal nominace na ústavního soudce. Za situace, kdy se pomalu každý den objeví nový příběh jeho sporného rozsudku před listopadem 1989, je to pochopitelné. Je však otázkou, zda “hon na Fremra” skončí. Myslím, že nikoliv. Jsem zvědav, kdo první položí otázku, zda může zůstat i místopředsedou Vrchního soudu a soudcem.

Josef Baxa a Pavel Šámal by se měli připravit na to, že se reflektory 34 let opožděné akce “čistíme justici od komunistů” zaměří na ně a jejich soudcovskou činnost před listopadem 1989, pokud se má všem měřit stejným metrem a nešlo jen o operaci, odstraňující případného nechtěného kandidáta do nového vedení Ústavního soudu.

Samozřejmě to ulehčuje situaci prezidentu republiky, který by si měl ovšem udělat pořádek ve svém poradním panelu. Nominace Roberta Fremra je ve světle dnes známých faktů jeho první vážnější prohrou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama