Mgr. Renáta Zajíčková

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2023 12:32:00

Digitalizace přijímacího řízení posouvá vzdělávací systém vpřed

Digitalizace přijímacího řízení posouvá vzdělávací systém vpřed

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci přijímacího řízená na školy.

 Digitalizace přijímacího řízení konečně posouvá vzdělávací systém vpřed, snižuje byrokracii, odstraňuje zbytečný stres z přijímaček pro rodiče i jejich děti.

Ano, každá škola k známkování přistupuje jinak. Vysvědčení tak nemají plně vypovídací hodnotu. A proč jsou tři přihlášky akorát? Velká část škol navíc vedle státních přijímaček bere v potaz ještě vlastní kritéria pro přijetí - odbornou zkoušku, životopis s portfoliem, osobní pohovor... Proto by více jak tři přihlášky školám skutečně přinesly nadměrnou zátěž, což by celý průběh přijímacího řízení naopak zpomalilo.

Nový systém automaticky přiřadí žáka na základě jeho priorit, což zajistí efektivitu a zrychlení celého procesu. Konečně odpadnou zápisové lístky a nervózní běhání mezi školami.

Situace bude přehlednější také pro stát. Okamžitě získáme reálná čísla, která nám v budoucnu pomohou včas optimalizovat školskou infrastrukturu. Systémově, bez přehazování odpovědnosti mezi úředníky a politiky.

Zatím je ve sněmovně vše na dobré cestě, těší mě, že i opozice se alespoň k jedné věci staví konstruktivně. Je velmi reálné, že se vše stihne včas. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama