Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2023 8:15:00

Možná máme dnes pocit, že jediný zájem naší země je vyřešit LGBT

Možná máme dnes pocit, že jediný zájem naší země je vyřešit LGBT

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Číně, Africe a LGBT.

 Množí se dotazy na účast Lucy Akello, ugandské poslankyně, zastávající tvrdá anti LGBTQ stanoviska na pražském IPAC summitu.

Ráda budu reagovat. Ale začnu malinko jinak? Vadí, Vám politici, kteří ignorují miliony zavražděných a mučených Ujgurů? Vadí Vám politici, kteří na obchodu s ujgurskými otroky vydělávají ? Mne hrozně moc. Ale musím se s nimi bavit, pokud to chci změnit. Vy se ptáte mne, jestli mi vadí, že některý člen IPACU zastává  anti-LGBT postoje? Vadí. Ale pokud chci změnit něco ve vztahu k závislostem na Číně, musím brát v potaz, že i ona má zájem tuto diskuzi vést. Účast Afriky je navíc v tomto ohledu velmi důležitá i pro nás. Možná máme dnes pocit, že jediný zájem naší země je vyřešit LGBT a já rozumím pocitům lidí, kterých se tato problematika dotýká. A souhlasím s nimi. Podporuji je.

Složení členů IPAC je veřejně přístupné a je založeno na tom, že členové jsou vybíráni i tak, aby zastupovali jak vládní garnitury, tak opozice, jak liberály tak konzervativce. Do výběru ani do pozvánek nezasahuji a nemám jej jak ovlivnit. S mnoha členy se neshodnu na mnoha bodech. Od zelené politiky po LGBTQ body.  Síla této aliance ale tkví právě v tom, že i přes rozdílné názory na vnitřní politiku jsme schopni hledat a nalézat jednotu ve vztahu ke geopolitickým otázkám, které pokládá Čína.

Moje politická pozice je jasná. Vůči právům sexuálních menšin, i vůči Čínské lidové republice. A ačkoli se mi to taky nelíbí, musíme být schopni témata oddělovat. Jinak debata o nich nepřinese konkrétní řešení, která tak moc potřebujeme.

Summitu se účastnili také skalní zastánci a propagátoři LGBTQ tématu. Někteří sami v homosexuálním manželství, jako třeba Stewart McDonald MP. Mezi dalšími letitými podpůrci lze uvést  Reinhard Bütikofer MEP, Rushanara Ali MP, Tim Loughton MP. N

Někteří z nich velmi ocenili možnost si mimo téma summitu o těchto otázkách se zástupci summitu promluvit. Schopnost sjednotit okolo jednoho tématu a umožnit výměnu názorů lidem takto rozdílným je naopak největším bohatstvím a úspěchem IPAC. Nebo snad máme celý blízký východ a část Afriky z diskuze o Číně vyloučit?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama