Mgr. Marie Jílková

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2023 4:37:00

Děcka nemůžou za svoje nezodpovědný rodiče

Děcka nemůžou za svoje nezodpovědný rodiče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výživnému.

 Náhradní výživné pomáhá dětem, jimž druhý rodič neplatí alimenty. A protože děcka nemůžou za svoje nezodpovědný rodiče, pak bylo v minulém období schváleno právě náhradní výživné, které pomůže aspoň trochu zmírnit těžkou situaci solo rodičů.

Příspěvek bylo možné ale nárokovat max. 24krát a mnoha rodinám teď končil nárok na tuto formu pomoci. Proto jsme schválili novelu zákona ve zrychleném režimu a prodloužili vyplácení na 48 dávek. Tedy přibližně o dva roky.

Doplácené výživné nejsou kdovíjak vysoké částky. Maximální výše je 3 000 Kč, průměrná vyplácená částka je nyní 1 800Kč. Pro rodinu solo rodičů to jsou ale třeba peníze na obědy na celý měsíc. A svačinu k tomu.

Vedle toho pracujeme i na lepší vymahatelnosti alimentů - Marian Jurečka nyní připravuje úpravy, které by mohly v praxi pomoci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama