Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2023 16:02:19

Máme tu urgentní potřeby z podnikatelského prostředí

Máme tu urgentní potřeby z podnikatelského prostředí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke vzdělávání

Zlínský kraj se hodně dívá do budoucnosti a chce čelit odlivu obyvatel z našeho regionu mimo jiné i tím, že zakládá „Rozvojovou agenturu Zlínského kraje“. No proč ne … Všichni se shodneme na tom, že vzdělávání je motorem k nastartování ekonomiky ve Zlínském kraje.

Ale nerad bych měl pocit, že se upínáme pouze k vysokoškolskému vzdělávání a vzděláváním v moderních oborech, jako je IT, apod.

Nicméně lokální ekonomika je založena na stovkách firem, které působí v tradičních průmyslových oborech. A tyto firmy už dlouhou dobu křičí, že nemají dostatek zaměstnanců, že zcela selhává vzdělávání v technických oborech, že naše střední školy neumí dobře spolupracovat s firmami. Jde o vážný problém a doslova kritická situace.

Nechci působit tak, že se nedívám do budoucnosti. Na druhou stranu, než se do v mnoha ohledech digitální budoucnosti dostaneme, máme tu urgentní potřeby z podnikatelského prostředí.

Proto jsem vyzvat vedení kraje, aby v této oblasti zintenzivnilo své úsilí, prohloubilo spolupráci s tradičními organizacemi jako je Hospodářská komora a tomuto tématu se intenzivně věnovala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama