Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2023 19:10:19

Proč je tato vláda největší dezolát?

Proč je tato vláda největší dezolát?

Dnes už jsem odpovídala třikrát na dotaz, zda se nechystá něco s měnou a jak se bude řešit krize, která má propuknout v Turecku a u nás. Také japonská Nomura předpokládá v Česku letos vážnou měnovou krizi.

Prý se také chystá vypínání elektřiny jako v Libanonu, kde vypnuli prakticky celou zemi. V Bulharsku padla proevropská vláda, která se teď obrací vstřícně k Putinovi.


Proč se šíří dezinformace?
Proč se tyto nesmysly stále rojí na sociálních sítích? Proč se rok staré informace vracejí jako senzační aktuality a proč se ze všeho vyvozuje nějaká krize či pohroma? Ono by to bylo celkem jedno, kdyby tomu naše veřejnost nepřikládala stále větší význam. To je ten problém: je tu spousta slušných lidí, kteří se těmito výkřiky zabývají, jsou znepokojeni a podle toho mění svá rozhodování.

Atmosféra nejistoty
Ony totiž všechny tyto nesmysly poněkud ladí s celkovou atmosférou, kterou v zemi vyvolala tato vláda. Bohužel, do svého repertoáru zapojila lhaní a překrucování, takže se lidé na svůj stát nemohou už tak zcela spolehnout.


Změny pravidel
Připomeňme: ještě v prosinci 2022 radily úřady práce lidem, jak si mají požádat o předčasný důchod, aby stihli mimořádnou valorizaci penzí vyvolanou vysokou inflací. Vláda nic neřekla, dokud neskončily prezidentské volby, a pak v legislativní nouzi tyto valorizace škrtla.


Zklamání a nesplněné sliby
Lidé právem očekávali peníze a vláda změnila pravidla tak, aby je dostat nemohli. Pak řekli, že příslib zvýšení mezd pedagogických pracovníků se vztahuje jen na pedagogy a ostatní zaměstnance škol z toho vyloučili. Pak slíbili, že se penzijní reforma nedotkne lidí v důchodovém věku, teď ale posílají do parlamentu zákon, kterým zkrátí předčasný důchod o 2 roky a sníží valorizace.


Závěr
Tisíce lidí si rychle požádaly o předčasný důchod, a tak vláda přidala, aby je předhonila a zkrouhla nové důchody už letošního září. Opět se jim to podaří, protože mají převahu hlasů v Poslanecké sněmovně, v Senátu a jak se ukazuje, i prezident je poslušný pětikoaličník, takže to rychle podepíše a pojede se projet na motorce.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama