Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2023 14:04:00

Hejtman Kulhánek drží basu s vládou a k prosbám starostů je hluchý a lhostejný

Hejtman Kulhánek drží basu s vládou a k prosbám starostů je hluchý a lhostejný

Další smutný signál vyslalo vedení Karlovarského kraje směrem k obyvatelům, a hlavně starostům obcí a měst našeho regionu.

 Na základě požadavků opozičních politiků totiž nesouhlasilo s apelem na vládu, aby rozpočtové určení daní pro obce a města zůstalo 25,84 procenta.

„Jedná se o velmi zásadní věc a z hlediska starostů o důležité finanční prostředky. Se změnami v rozpočtovém určení daní počítá připravovaný vládní konsolidační balíček, který má obce a města připravit o peníze,“ vysvětluje poslankyně parlamentu a stínová hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Ta společně s dalšími zastupiteli připravila usnesení, které mělo být vzkazem vládě České republiky, že starostové obcí a měst a krajští zastupitelé Karlovarského kraje nesouhlasí s připravovanými změnami, které budou mít velmi nepříznivý dopad na život obyvatel.

„Čekali jsme, že se alespoň v tomto případě hejtman Petr Kulhánek za STAN a jeho radní a koaliční zastupitelé postaví na stranu obyvatel a budou se společně s námi snažit přimět vládu k tomu, aby k výše popsaným změnám nesahala a nechala starosty hospodařit se stejnými finančními prostředky, jako doposud,“ doplňuje chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová.

Negativní dopady na hospodaření měst a obcí zastupitelům vysvětloval starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO) i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). Ani jeden z nich ale krajskou koalici svými argumenty nepřesvědčil a jejich opoziční návrh na usnesení nebyl přijat.

„Chtěli jsme vládě vyslat signál, že připravované změny nejsou pro obce a města dobré a že by měla své kroky přehodnotit. Bohužel jsme neuspěli a opět se utvrdili v tom, že hejtman Petr Kulhánek za STAN i nadále takzvaně drží basu s vládou Petra Fialy a k prosbám starostů z Karlovarského kraje je hluchý a lhostejný,“ dodala poslankyně parlamentu a místostarostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama