Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2023 23:08:00

Občas by to chtělo vašeho zakladatele poslouchat

Občas by to chtělo vašeho zakladatele poslouchat

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 27. září 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

 Děkuji za slovo, paní předsedající.

Mně tedy je líto pana poslance Hase, prostřednictvím paní předsedající, že on jako člen ODS tady musí obhajovat konsolidační balíček, když oni byli ti, kteří říkali: nikdy nebudeme zvedat daně a nikdy na daně nesáhneme.

Pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající, teď asi tam máte velkou diskusi, ale kdybyste se podíval na vašeho - jak bych to řekla, vašeho zakladatele, vašeho chlebodárce, který vlastně založil ODS, pana bývalého exprezidenta Klause, tak on to popsal krásně, ten váš konsolidační balíček. Také vám tady můžu citovat různé, jak bych to řekla, hesla, která on pronesl, jako: jestli někdo přešlapoval na místě, tak to byla téměř 20 měsíců nynější vláda.

Další krásný proslov, co měl, cituji: polovičatý konsolidační balíček neudělal s letoškem skoro nic, a jestli udělá něco s příštím rokem, o tom můžeme snít. Jestli vláda nepochopí, že nemůže už pátý rok za sebou plánovat deficit státního rozpočtu kolem 300 miliard, tak tu žijeme mezi malými dětmi.

Takže ono by to občas chtělo vašeho zakladatele poslouchat a nejenom to, co jste nám tady četl. Já věřím tomu, že jste si dal tu práci a našel samozřejmě ty, kteří se snažili vyvrátit to, co pan Klaus řekl. Ale já ho ctím, i když tedy jsem ho dřív moc nemusela, protože po 89. roce jsme měli tu čest a trošičku byl arogantní, ale potom musím říct, že zraje jako víno a že čím je starší, tak tím ho ráda poslouchám. Nesouhlasím se vším, ale musím říct, že má dost pravdu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama