Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2023 16:02:00

První projev českého prezidenta v europarlamentu chválíme

První projev českého prezidenta v europarlamentu chválíme

Jasná podpora Ukrajině, rozšiřování Evropské unie ale také varování před hrozbou dezinformací.

 To jsou slova českého prezidenta Petra Pavla, která chválí pirátští europoslanci. Podle nich Pavel prokázal, že je nadstranický prezident evropského rozměru.

„Evropská politika je i česká politika. Já jsem rád, že prezident Pavel opakovaně ukazuje, že si to uvědomuje. Potvrdil to i v dnešním projevu, kde zdůraznil, jakou roli můžeme a umíme jako Česká republika v rámci Unie hrát. Jeho hlas je o to důležitější, že mluví o příjemných i nepříjemných tématech, bez populismu a s upřímností. Ať už to je podpora evropských klimatických cílů, nebo jasné prohlášení, že naše podpora členství Ukrajiny v Evropské unii musí jít ruku v ruce s reformou rozhodování v sedmadvacítce. Každý, kdo o tomto mluví, pomáhá otevírat důležitou debatu o budoucnosti Unie, protože pokud neuděláme důležité změny, je v ohrožení naše akceschopnost,” komentuje projev kvestor a europoslanec Marcel Kolaja.

„Ráda bych panu prezidentovi poděkovala za to, že jednoznačně podpořil rozšiřování Evropské unie. Možná si i kolegové z Francie, kteří se tomu tak brání uvědomí, že je to v zájmu i naší bezpečnosti. Prezident také správně pojmenoval riziko dezinformací v souvislosti se zneužíváním umělé inteligence. Ostatně právě o pomoc s vyvracením hoaxů a dezinformací jsem ho dnes také požádala na naší snídani. Souhlasím s ním, že to bude problém nejen nadcházejících evropských voleb. Doufám, že jeho apel zdržet se jednoduchých řešení a prázdných slibů vyslyší především extremisté a populisté,” říká europoslankyně Markéta Gregorová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama