Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2023 17:17:00

Zatím jim to nedochází - jednou budou skládat účty

Zatím jim to nedochází - jednou budou skládat účty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přešlapům ministrů zdravotnictví, působícím ve vládách od roku 2020

 Kdo? Všichni ministři zdravotnictví, úřadující od roku 2020. Pan exministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který je vystudovaný právník (a o to podle mne hůř, protože se nemůže vymlouvat na odbornou neznalost), hovoří o důvěře v instituce, tedy ve stát. Sám přitom přihlížel či přímo byl viníkem a hlavním aktérem tak masivního porušování lidských práv, že být jím, s tématem důvěry ve státní instituce se neodvážím vůbec vystoupit.

Vůbec si totiž nedělám iluze, že by čemukoli z oblasti očkování vůbec rozuměl, tedy logicky vždy jen opakoval, co mu jiní s různými motivy nadiktovali, a to, že k tomu zcela popřel i svou vlastní profesi - právo - jen dokazuje, že buď nerozumí ani tomuto oboru, a to v naprostém základu ústavních práv, nebo to dělal zcela vědomě, a o to hůř.

Srovnávat pak desítky let prověřené povinné očkování dětí s celosvětovou akcí C-19, která byla a nadále je neuvěřitelným pokusem na lidech v přímém přenosu, a neomluvitelnou nátlakovou hrou různých zájmových skupin, které myslely a myslí na vše, vyjma lidského zdraví, je odborně zcela nezralé. Či přímo dětinské.

Osobně věřím a doufám (a uděláme pro to s kolegy maximum), že pan Adam Vojtěch jednou bude muset skládat účty - co dělal, proč to dělal, čím to měl podloženo, kdo mu co radil a přikazoval, o čem byl sám skutečně přesvědčen a podle jakých podkladů, zkrátka aby jednou pravda vyšla najevo. Nebude to složité, bude-li vůle. Postačí posadit odpovědné osoby před zkušené právníky, a uložit jim odpovídat na jejich jasně formulované otázky bez možných vytáček, mlžení a mlčení a osobních útoků. A ono to jednou přijde…

Tedy - být panem Adamem Vojtěchem, starám se ve Finsku o společenskou a politickou reprezentaci naší země, a o tématech, o kterých stále evidentně nic nevím nebo si nechci přiznat pravdu nebo je nechápu, raději důsledně mlčím. Protože, a tuto radu poskytuji panu exministrovi jako bonus: Vše, co na dané téma vyslovíte, může být jednou použito proti vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama