Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2023 12:12:00

Pane Michálku, to je skvělé, že tady vlastně máme daňový ráj

Pane Michálku, to je skvělé, že tady vlastně máme daňový ráj

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

 Prostřednictvím paní předsedající, pane Michálku, ten váš projev byl opravdu přínosný - i kameramani to nevydrželi, takže odešli. V každém případě jsem se dozvěděla, že snižování sazby z 10 na 12 procent je vlastně snížení, to není zvýšení DPH!

Dále jsem se dozvěděla, jak jste skvělí v té dani z nemovitostí, když tady byla velká diskuse o dani z nemovitosti, že ve své podstatě, že daň z nemovitosti neměla být nazývána daní z nemovitosti, neboť tu daň už jsme si tolikrát zaplatili, a mělo by se to jmenovat třeba jinak, třeba daň pro obec nebo daň z přepychu nebo úplně jinak. Dále jsme se dozvěděli, že vlastně daň z nemovitosti budeme platit kvůli Žižkovu, to je úplně úžasné, tak vám děkuju tedy, že ostatní v celé republice jenom proto, že vy máte v Žižkově cizince, tak my si zaplatíme dvojnásobnou daň. To je skvělé!

Pak že tady vlastně máme daňový ráj, to je úžasné. Takže nevím, proč všechny ty firmy daní venku tedy, a ne tady u nás, když je tady takový daňový ráj. Jako já těch poznámek mám tady strašně moc, ale protože náš předseda chce mluvit, tak já si počkám a budu reagovat až po něm.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama