Mgr. Jana Hanzlíková

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2023 13:09:00

Žádné sociální dopady zpracované zřejmě ani nemáte

Žádné sociální dopady zpracované zřejmě ani nemáte

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

 Vážené kolegyně, vážení kolegové,

já bych také ráda zareagovala na projev pana poslance Michálka vaším prostřednictvím a musím říct, že hnedka po ránu se dozvědět, že konsolidační balíček je opravdu vesměs pozitivní, je opravdu úžasné. Já bych jenom připomněla, že všichni nesdílí váš názor, pane poslanče, protože je celá řada renomovaných ekonomů a dalších odborníků, kteří se děsí těch dopadů toho balíčku a jenom chci připomenout, že jsem se na to již několikrát ptala, ale nikdy jsem nedostala ani odpověď a vůbec jsem nedostala nic... černé na bílém, žádné sociální dopady zpracované zřejmě ani nemáte.

Dalo by se reagovat na spoustu věcí, ale mě tedy nejvíc nadzvedla vaše poznámka ohledně slevy na manželku a chtěla bych jenom říct, že zřejmě ti odborníci, o kterých jste mluvil, tak byli asi ekonomové, anebo to byli odborníci, kteří svoji odbornost mají velmi daleko od sociální politiky, protože jinak by něco takového nemohli říct. Nevím, jestli jste někdy viděl, jak neskutečně náročná je péče o třeba desetileté dítě, které má kombinované postižení. Ty maminky se starají 24 hodin denně, sedm dní. Je to neskutečně náročná věc. A říct, že si zaslouží slevu na manželku pouze maminky dětí do tří let je opravdu nehorázné.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama