JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2023 12:12:00

Slepou ulici jménem emisní povolenky co nejdřív opusťme

Slepou ulici jménem emisní povolenky co nejdřív opusťme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k energetické politice Evropské unie a vlády Petra Fialy

 Přečetl jsem si obsáhlý rozhovor se šéfem ČEZ Danielem Benešem. Dokonale v něm popsal naprostou absurditu energetické politiky naší vlády a EU. Ve zkratce je to tak, že kvůli vysokým cenám emisních povolenek se stanou uhelné elektrárny vysoce prodělečné a budou zavírány už v roce 2025.

Náhradní zdroje nemáme, a tak si budeme kupovat drahou elektřinu z německých větrných a solárních elektráren. Ani to nám ale stačit nebude (zejména v zimě), a tak musíme co nejrychleji vybudovat paroplynové elektrárny. K nim ale EU nedává subvence, a tak se do jejich stavby nikdo moc nehrne. Navíc schválení stavby paroplynové elektrárny je takové byrokratické peklo, že to do roku 2030 prakticky nelze stihnout.

Takže tady jako v blázinci drbeme pravou rukou za levým uchem a svádíme to na ochranu přírody a zastavení klimatické krize, která reálně neexistuje. Přitom by stačilo jediné - zrušit emisní povolenky. Celý ten systém je naprostý paskvil. Nemá cenu jej kosmeticky upravovat, je třeba jej neprodleně opustit. Neboť to, že vjedete do slepé ulice, se může stát každému, ale jen idiot v té jízdě pokračuje dál s nadějí, že nakonec přece jen dorazí do svého cíle.

Nebuďme za idioty. Otočme se a slepou ulici jménem emisní povolenky co nejdřív opusťme. Jinak dříve či později nevyhnutelně narazíme do zdi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama