Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2023 14:04:00

Vyzýváme prezidenta Pavla, aby se postavil za suverenitu České republiky

Vyzýváme prezidenta Pavla, aby se postavil za suverenitu České republiky

Oteřený dopis prezidentovi České republiky Petru Pavlovi, zveřejněný na svém facebookovém profilu

 Hnutí Přísaha vyzývá otevřeným dopisem prezidenta Pavla, aby se postavil za bezpečnostní zájmy České republiky.

V pátek jsem otevřeným dopisem vyzval prezidenta Petra Pavla, aby v souvislosti s nedávným hlasováním Výboru pro ústavní záležitosti Evropského parlamentu (AFCO) veřejně potvrdil svá slova o neakceptovatelnosti zrušení jednomyslnosti v oblastech bezpečnosti a zahraniční politiky a postavil se za suverenitu České republiky v těchto oblastech.

Celý text otevřeného dopisu:

Vážený pane prezidente,

podrobně jsem sledoval Vaše nedávné vyjádření ke zrušení jednomyslnosti hlasování v Evropské unii. Ve Vašem video prohlášení, ve kterém komentujete svá předchozí vyjádření k tématu, říkáte, že bychom si ve veřejné debatě měli stanovit červené linie a oblasti, kde princip jednomyslnosti v hlasování nechceme v žádném případě porušit. Sám v tomto videu hovoříte o oblastech bezpečnosti a zahraniční politiky.

A právě těchto oblastí se má zrušení jednomyslnosti dotknout jako prvních. Výbor pro ústavní záležitosti Evropského parlamentu (AFCO) tuto středu odhlasoval dokument, který výslovně navrhuje zrušit členským státům právo veta v oblastech obrany, zahraniční politiky a energetiky.

Otevřeně Vás za hnutí Přísaha vyzývám, abyste se veřejně vymezil proti zrušení práva jednomyslnosti v těchto oblastech, a potvrdil tak své předchozí vyjádření, že oblasti bezpečnosti a zahraniční politiky jsou červenými liniemi, jejichž překročení není v zájmu České republiky.

Přísaha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama