Bc. Pavel Bulíček

  • Piráti
  • Královéhradecký kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2023 18:20:00

Kraj chce přestavět kuchyň v Domově U Biřičky

Kraj chce přestavět kuchyň v Domově U Biřičky

Královéhradecký kraj vypsal zakázku na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci kuchyně v Domově U Biřičky v Hradci Králové.

Cílem je zmodernizovat provoz, aby byl úpornější a poskytoval široké spektrum diet pro uspokojení potřeb klientů.

„Plánujeme celkovou rekonstrukci stávající jídelny a kuchyně včetně zázemí a skladů v Domově U Biřičky, abychom zjednodušili, urychlili a zkvalitnili přípravu jídel.  Naším cílem je provoz s kapacitou 500 obědů denně s prolínáním přípravy snídaní, svačin a večeří. U obědu počítáme s poskytováním až osmi variant diet včetně mechanicky upravené stravy podle potřeb klientů domova,“ uvedl náměstek pro investice a inovace Pavel Bulíček s tím, že za pořízení projektové dokumentace plánuje kraj zaplatit 5,3 milionu korun bez DPH.

Autoři projektové dokumentace budou muset vytvořit návrh na celkovou rekonstrukci stravovacího zařízení v hradeckém domově U Biřičky. Velký důraz zadavatel klade na snížení energetické náročnosti a zvýšení účinnosti technologických procesů.

„Chceme snížit energetickou náročnost stravovacího provozu a zvolit takové řešení rekonstrukce, abychom ušetřili na provozu a současně si otevřeli cestu k dotačním výzvám Ministerstva životního prostředí ČR,“ doplnil náměstek Bulíček.

Součástí návrhu bude také návrh rozmístění nového gastrovybavení, aby byla kuchyně schopná produkovat požadované množství jídel, a to včetně speciální úpravy stravy v nejvyšší kvalitě. Současně je třeba zahrnout do návrhu technologii distribuce jídel klientům tak, aby jídlo nevychladlo a bylo s ním možné pohodlně manipulovat.

Domov U Biřičky je největším pobytovým zařízením v síti sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Momentálně má 340 lůžek pro seniory a pracuje zde 240 zaměstnanců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama