JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2023 16:08:00

Senát se vymezuje k verzi konsolidace

Senát se vymezuje k verzi konsolidace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Senátu ke konsolidačnímu balíčku.

Stanovisko hospodářského výboru Senátu mě nepřekvapilo. A domnívám se, že nepřekvapilo nikoho, kdo zná názory jednotlivých senátorů na finální podobu konsolidačního balíčku. I díky volebnímu systému v rámci jednomandátových obvodů jsou senátoři svébytné osobnosti, které si zachovávají jistou míru nezávislosti na politických stranách a hnutích. Často jsou to lidé ze samospráv, kteří již mají něco za sebou. Pokud balíček obsahuje řadu opatření, která nejsou slučitelná s jejich přesvědčením, pak je nikdo nepřinutí hlasovat, jak si představují vládní strany zrovna málo senátorů z vlastních stran neoficiálně mluví o tom, že mají problém s hlasováním pro poslední podobu konsolidace. Jsem tedy zvědavý na hlasování pléna.

Mně osobně velmi mrzí, že i přes slib z jednání s Asociací krajů ČR balíček neobsahuje nové přerozdělení finančních prostředků pro krajské samosprávy a ponechává starý systém. I proto tlačíme jako Pardubický kraj spolu s dalšími pěti kraji, aby byla nastavena nová věcná kritéria dle kompetencí svěřených krajům pro jejich financování.

Uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama