Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2023 14:07:00

Na prvním místě musí být zájem ČR a jejích občanů

Na prvním místě musí být zájem ČR a jejích občanů

Projev na 18. schůzi Senátu 8. listopadu 2023 k návrhu na působení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích a na pobyt ozbrojených sil jiných států na území České republiky v letech 2023 a 2024

 Vážení kolegové, kolegyně, vážený pane předsedo, vážená paní ministryně, já budu velmi stručná.

Pokusím se doplnit i pana kolegu Fischera se svým pohledem na věc. Já si myslím, že na prvním místě, padala tady spousta vět, co musí být na prvním místě, musí být zájem ČR a jejích občanů. A tímto pohledem se musíme dívat na všechny otázky, které řešíme. Na druhém místě musí být zájem velmi usilovně nejen náš, ale všech evropských zemí. A nejen evropských zemí o mírové řešení všech konfliktů, které dnes probíhají a kterých jsme denně svědky.

A až potom jsou na místě všechny další pohledy, které nechci tady rozebírat, protože si myslím, že ať tady řeknu cokoli, tak by to byla ztráta času z důvodu dlouhodobé tendence, která u nás probíhá, spíš proválečná. Já jsem spíše pro tendenci promírovou. Takže proto jsem chtěla jen obrátit to pořadí. Na prvním místě zájmy ČR, na druhém mírová řešení a potom vše, co tady padlo, s čímž s dílčími věcmi bych i souhlasila.

Paní ministryně bych se jen chtěla zeptat, kolik toto všechno, co tu přednesla, bude ČR stát.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama