Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2023 11:17:00

Můj první komentář k přijetí vládního balíčku Senátem

Můj první komentář k přijetí vládního balíčku Senátem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání Senátu o vládním konsolidačním balíčku

 Vážím si kolegů, kteří hlasovali proti nebo se alespoň zdrželi. Jména zveřejním. Nyní alespoň přehled (viz foto).

hlasování

TEDY: Balíček vlády Senátem prošel. Musím se přiznat, že ta dlouhá vystupování s výhradami a pozměňovacími návrhy a následné zcela jiné hlasování dotyčného zcela nechápu, nemá-li to být tak trochu klidný spánek, nechci říct svědomí, před sebou sama. Muselo být totiž jasné, že když projde zákon, na žádné změny vůbec nedojde.

Tedy ti, kteří předkládali pozměňovací návrhy nebo říkali vážné výhrady, neměli podpořit zákon. Samozřejmě s těmi mlčícími a výrazně podporujícími vládu jsme na jiných stranách břehů zcela. Kolegové přednesli aspoň návrhy nebo řekli aspoň výhrady, a často velmi ostře - a dobře. Ale byli, bohužel, potom většina loajální.

Vím, že s tím mnozí hodně bojovali, a co k tomu dodat… Je to o prioritách a věrnosti volební straně, v jednom případě vládě.

Já jsem věrná vám a sama sobě, a hlavně České republice. Jak mi vysvětlili skvělí ekonomové, a také to, co jsem si sama nastudovala, přečetla a co znám hodně dobře z osobní zkušenosti, to, co bylo přijato, řeší důsledky, ne příčiny, a proto nezlepší a nevyřeší vůbec nic, naopak. Řadu toho zhorší. A postihne “nevinné”. Jak jinak, když tým řídí tým, vedený premiérem s nákupním košíkem, kterému zavírají, postupně, v řadě zemí dveře.

Tato vláda to prostě neumí. Ale včera jsem měla pocit, že jí to doslova všechno někteří kolegové ještě věří. Tedy že je to vláda skvělá a lepší už nemůže být.

Já už jí nevěřím dlouho ani pozdrav. Zvláště když potkají mě.
Balíček bude jistě ještě často téma. Ještě za rok.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama