Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2023 7:17:00

Ďábel tkví v detailu...

Ďábel tkví v detailu...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k projevu Markéty Pekarové Adamové v ukrajinském parlamentu a ukrajinské vlajce na její klopě

 Při setkání s premiérem jiné země byla předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová-Adamová označena vlajkou cizího státu. Patrně zapomněla, kterou zemi reprezentuje. V Parlamentu tohoto cizího státu pak hovořila o jeho válce jako o válce naší.

My ovšem žádnou válku nevedeme, tedy ji nemůžeme vyhrát; podobné výroky jsou naopak velkým diplomatickým rizikem. V tomto Parlamentu nebyla přitom při naší státní návštěvě vlajka česká, ale pouze vlajka EU. Tento cizí stát nás už tedy patrně nevnímá jako suverénní zemi, ale jen součást EU. (Pokud ovšem nejde o čerpání miliard z českého státního rozpočtu.)

Tedy paní Pekarová-Adamová si asi neuvědomuje, že

  1. je zástupkyní České republiky, a nosit cizí vlajky na oděvu při kontaktu s premiérem jiné země je pohrdání vlastní zemí i oním premiérem. 
  2. Česká republika nevede žádnou válku, proto ji nemůže vyhrát. Nikdy by se tak proto neměla vyjadřovat a k této válce se hlásit. 
  3. Česká republika je suverénní stát, a proto hovořit na státní návštěvě pouze pod vlajkou EU je degradací vlastní země.

Zájmy České republiky Pekarová-Adamová dlouhodobě nehájí ani ji důstojně nereprezentuje. Svůj mandát naopak dala viditelně do služeb všem ostatním. Odpovídá to bohužel jejímu rozhledu, pro který je její angažmá v tak vysoké funkci více než nepochopitelné a pro naši zemi téměř rizikové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama