Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2023 20:07:00

Pane ministře, Vy jste vlastně řekl, že žiju v zemi, kde zítra znamená již včera

Pane ministře, Vy jste vlastně řekl, že žiju v zemi, kde zítra znamená již včera

Projev na 84. schůzi Poslanecké sněmovny 30. listopadu 2023 – Ceny energií od ledna 2024 – pokus druhý

 Já děkuji za slovo, paní předsedající.

To bylo něco strašnýho, pane ministře. (Smích a potlesk poslanců ANO.) To bylo něco strašnýho. Já jsem se normálně dostala do doby, vy jste osmdesátýčtvrtý ročník, vy jste ještě hodně mladý, já jsem se dostala do doby, jako když slyším ty svazácký přednesy, ne? Vy jste mi vlastně řekl, že žiju v zemi, kde zítra znamená již včera. Všechno je krásný, zalitý sluncem. Rodiny, hlavně ty rodiny podporujeme. Průmysl podporujeme tím, že budou fotovoltaiky a budou dělat tepelný čerpadla...

Co to bylo tohleto? To bylo něco strašnýho jako. Dochází vám, kam jsme se dostali s tím POZE a kdo to POZE vlastně vymyslel? A jak se to POZE tady objevilo? Dochází vám, kolik nás ty fotovoltaiky stojí ještě dnes a budou stát? A bude nás to stát minimálně do roku nějakých 2035, možná ještě dál. Že jste si jako vláda dali nařízení... Dřív to aspoň bylo fifty - fifty, že půlku platil stát, půlku platili poplatníci. Ale dneska? Dneska jste si dali nařízení, že zaplatíte jenom 9,350 miliardy a zbytek ERÚ rozpustí do regulační ceny.

Jako já jsem úplně v šoku, co vy tady všechno jste říkal. Já vím, vám to připadá směšný. (Ministr se usmívá.) Jsem ráda, že jste tady napomínal poslance, kteří se smáli, a teď děláte úplně to stejný.

Takže si zameťte před vlastním prahem!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama