Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2023 17:17:00

Hlas občanů zástupce vlády nezajímá

Hlas občanů zástupce vlády nezajímá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k peticím, projednávaným v Poslanecké sněmovně

 Tolik petic ještě v historii ČR nebylo… Na půdě Poslanecké sněmovny se projednávaly hned tři. Dvě předložila strana PRO (téma energetiky a svobody slova), jednu zemědělci (nerovnost podmínek vlastníků - zemědělců). Fakta, argumenty, logické analýzy… Všech jednání jsem se zúčastnila, protože všechna témata mne zajímala. A ve všech případech jsem na straně předkladatelů petice.

A postoj zástupců vlády? Hlas občanů? Nezajímá. Ale naprosto. Naopak - vůči zemědělcům to bylo až karatelsky. Energetika - útěk od problému, nepravdy… A svoboda slova? Reakce ministra - jediná věta: “KRIT (Krizový informační tým) funguje dobře.” Teď jen zda to není vlastně potvrzení obsahu dané petice.

Co bych na tom našla dobrého? Že to tu znělo s plnou otevřeností. Natvrdo. A že to pevně stmeluje opozici. Napříč spektrem. Bylo to vidět i o přestávkách… A pokud kdo toto z koalice bude nadále obhajovat a krýt, není opravdu soudný. Nebo chytrý. Nebo obojí dohromady.

Pár záběrů z velmi dynamického odpoledne najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama