Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2023 15:42:21

Zlínský kraj není jen Zlín

Zlínský kraj není jen Zlín

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpočtu Zlínského kraje

Zastupitelstvo Zlínského kraje dnes hlasovalo o rozpočtu i střednědobém rozpočtovém výhledu. Svůj hlas jsem k těmto návrhům však nepřipojil. Rád vysvětlím proč ...

Zlínský kraj čelí velkým strukturálním problémům. Rychlé stárnutí populace, vylidňování venkova, nedostatek dostupného bydlení pro mladé rodiny, nízké mzdy, málo atraktivních příležitostí pro osobní kariéru, rizika spojená se snižující se dostupností zdravotní péče, ale také stále pokulhávající dopravní i technologická infrastruktura, jsou hrozby, jejichž řešení nesnese už ani den odkladu.

Přestože současné vedení kraje se snaží na tyto problémy reflektovat, způsob, jakým k tomu přistoupilo ve střednědobém výhledu rozpočtu kraje, není podle mě správná cesta. Stovky milionů korun, které má spolykat zlínská univerzita nebo projekt „Březnická“ ve Zlíně, jsou sice zajímavé vizionářské myšlenky, ale proto, abychom udrželi mladé lidi ve Zlínském kraji, musíme víc než do univerzitního vzdělávání investovat do podpory atraktivních pracovních či podnikatelských příležitostí či podpory dostupného bydlení a bezpečného a spokojeného života.

A budeme se muset postarat o obecně stárnoucí populaci. Vždyť jen v našem kraji bude v budoucnu chybět asi 2500 lůžek v pobytových sociálních službách.

A navíc, Zlínský kraj není jen Zlín a kraj nemá směřovat rozvojové projekty jen do krajského města, jak to teď vyplývá ze střednědobého výhledu rozpočtu. Jako Hradišťák jsem proto takový rozpočet nepodpořil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama