prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2023 16:11:00

Pojďme debatu o zdravotnictví odpolitizovat

Pojďme debatu o zdravotnictví odpolitizovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.

 Děkuji kolegům za milá slova!

Přiznávám, u zkoušek jsem náročný, ale troufám si říct, že i férový a objektivní. Budoucí lékař ty znalosti prostě mít musí. Přes to nejede vlak. Musí ale mít také čas a energii je využít na léčení pacientů a netrávit ho papírováním. Ostatně proto v čele Ministerstvo zdravotnictví České republiky průběžně pracuji na zlepšování vzdělávání lékařů a omezování byrokracie. To je však na jinou debatu. K vyjednávání (nejen) s lékaři mám ale ještě jeden postřeh, který nikde nezazněl.

Ta vyjednávání byla nesmírně náročná. Ukázalo se, jak těžko se rodí dohoda, když obě strany mají stejný cíl, ale jiný kompas. Proto jsem rád, že jsme nakonec našli funkční kompromis. To, že spolu umíme mluvit, nám pomůže při přípravě samostatného zákona o odměňování zdravotníků a dalších legislativních změnách, které chystám. Pokud chceme, aby naše zdravotnictví bylo i nadále prestižní a kvalitní, musíme vyřešit neduhy, se kterými se potýká.

To odhodlání mám, což samozřejmě někdy provokuje mé rivaly z opozičních lavic. A já se diskusi nebráním, protože kvalitní a věcná diskuse cizeluje názory. Ale znovu opakuji: Pojďme debatu o zdravotnictví odpolitizovat. Čím dříve to uděláme, tím lépe!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama