Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2023 8:16:00

Další policejní útvar je v řízeném rozkladu

Další policejní útvar je v řízeném rozkladu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k policii.

 Další policejní útvar je v řízeném rozkladu. Nepíše se mi to lehko, asi všichni víte, že velmi špatně nesu, když odchází schopní policisté kvůli nějakým politickým nebo manažerským manýrům.

A to se bohužel děje znovu. V Národní centrále proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě. Kvůli katastrofickému vedení odešlo na 20 velitelů a zkušených policistů. Odborníci na terorismus, extremismus i kyber kriminalitu. Tam, kde je zkušenost a specializace nejvíc potřeba. Někteří z nich to dokonce popisují jako vyštvání a úprk.

Podle nejvyššího policejního vedení se nic neděje. Jenže ono děje. Každý takový zkušený policista stojí náš stát na začátku miliony korun. Aby měl dobrý výcvik, byl proškolený v zahraničí, získal zkušenosti a kontakty. A s každým odcházejícího policistu jdou tyhle peníze i zkušenosti pryč.

A to nemluvím o ochromení fungování takového útvaru. Jak asi bude fungovat tým, ze kterého odejde najednou 90 % velitelů? A na jejich místa se dosazují policisté, kteří nemají s danou problematikou žádné předchozí zkušenosti?

My dlouhodobě upozorňujeme na nutnost specializace u policie. A určitě si dobře pamatujete, jak slučovali policejní útvary včetně ÚOOZ s argumentem lepší efektivity. To se nepotvrdilo. Tak začali útvary zase rozpojovat. S každou takovou změnou odchází desítky zkušených policistů a úplně zbytečně.

Já mám na tohle jen jednu odpověď. Policejnímu prezidentovi ani ministru vnitra nejde o bezpečnost. Nejde jim o policisty. Jde jim jen o jejich zájmy. A to je sakra špatně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama