Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2023 13:09:00

Účelovka jako vrata

Účelovka jako vrata

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prosazování korespondenční volby vládní koalicí

 To, jak vládní koalice tlačí korespondenční volby, je podle mě účelovka jako vrata. Mám pro vás další důkaz.

Na stránkách ministerstva vnitra obsáhle píšou o tom, jak chystají efektivnější, modernější a více digitalizované volby, elektronicky propojené volební místnosti atd. No a když se těmi všemi nápady a plány pročtete, dojdete k poslední větě.

Ta zní: „Návrh počítá s účinností zákona od 1. ledna 2026.“

Aha. Takže digitalizace v plánu je, ale nespěcháme, stačí až po volbách. Zato korespondenční volby se musí schválit ještě před volbami 2025. Stůj co stůj. Klidně prý budou vládní poslanci ve sněmovně ve spacácích, aby ji protlačili.

Proč asi?

Že by snad koalice doufala, že ji nějaké ty hlasy ze zahraničí navíc dostanou z té jejich krize?! Oni to samozřejmě popírají, prý jim jde jen o demokracii a tak dále a tak dále. Ale já v tom mám dost jasno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama