Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2024 13:09:00

Za chování „slona v porcelánu“ zaplatíme jednou všichni

Za chování „slona v porcelánu“ zaplatíme jednou všichni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahraniční politice ministra Lipavského

 Jsme zemí, která v rámci humanitární pomoci vyzbrojuje (!) Ukrajinu. Patrně jako jediná země jsme si ale nestanovili pro užití zbraní podmínky. Ukrajinci tak dnes českými raketami ostřelují i civilní cíle. Naposledy v Belgorodu.

Když o tom Rusko chtělo před koncem roku jednat na půdě OSN, naše ministerstvo v čele s Lipavským se odmítlo byť jen účastnit (!). Je z toho mezinárodní skandál - jak ty civilní cíle, tak ono odmítnutí jednat o tom, že se to děje českými raketami.

Za toto chování “slona v porcelánu” v americko-ruském konfliktu zaplatíme jednou všichni. Obdobnou nezralou, až provokativní zahraniční politiku, jež si nevidí na špičku nosu, nemá ve východním konfliktu vůči Rusku snad nikdo. Ani na počátku roku před tím nelze zavírat oči.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama