Ing. Josef Suchánek

  • STAN
  • Olomoucký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2024 19:05:00

Začít nový rok dobrým skutkem může každý

Začít nový rok dobrým skutkem může každý

Neobvyklou trojici koledníků mohli Olomoučané spatřit v ulicích historické části hanácké metropole v pátek 5. ledna.

 Tři králové, hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, primátor Statutárního města Olomouc Miroslav Žbánek a pomocný biskup a generální vikář olomoucké arcidiecéze Josef Nuzík, se tradičně vydali na koních od dominanty hanácké metropole katedrály sv. Václava, aby zavítali na významné olomoucké instituce.

Na začátku pátečního tříkrálového putování se poklonili v katedrále narozenému králi v jeslích, poté průvod vyrazil v doprovodu sboru opery a operety Moravského divadla Olomouc pod taktovkou PaedDr. Lubomíry Hellové na koledu po městských institucích. S koledou společně navštívili Arcibiskupský palác, rektorát Univerzity Palackého, Statutární město Olomouc a Červený kostel Vědecké knihovny Olomouc.

Hejtman Josef Suchánek doporučuje začít nový rok dobrým skutkem. „Nejsem nadšeným příznivcem novoročních předsevzetí, ale dobrých skutků kdykoli v roce určitě. A začít nový rok dobrým skutkem může každý, kdo se zapojí do Tříkrálové sbírky. Všem lidem, kteří tak učiní, ze srdce děkuji,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje.

Od počátku zůstává záměr Tříkrálové sbírky stejný, a to získat finanční prostředky pro lidi, ocitající se v nouzi. „V roce 2024 podpoří Charita z výtěžku Tříkrálové sbírky provoz ordinace praktického lékaře a psychiatra pro lidi v nouzi, rozvoj a opravu zázemí služeb pro lidi s duševním onemocněním, rekonstrukci Domova sv. Kosmy a Damiána pro lidi v nouzi se sníženou soběstačností a rozvoj Centra materiální pomoci. Část výtěžku bude věnována na rychlou finanční pomoc osobám v nouzi na Olomoucku, kterým hrozí sociální propad,“ sdělila Barbora Cigánková, zástupkyně ředitele Charity Olomouc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama