Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2024 19:10:02

Naše morální autorita

Naše morální autorita

Václav Havel? Břídil. Kouřil, miloval, mírný, pokorný a nechodil do kostela. To Marián Jurečka je jiná třída. Křesťan, katolík, přispívá na charitu, mlží, lže, zatlouká, paří za veřejné peníze. Konečně správná morální autorita.

 Tak jsme se i my Češi konečně dočkali. Většina národů má svůj panteon morálních vzorů, k nimž se v těžkých dobách upíná. Vojevůdci, hrdinové, charismatické postavy dějin i současnosti. Jen Češi jakoby stále hledali. Válek zatraceně málo aby vyprodukovaly skutečné chrabré vojevůdce, Masaryk měl své mouchy, Havel příliš lidské slabosti…Kdo čeká, dočká se. A dočkali jsme se i my Češi. Teror na Filosofické fakultě je strašně smutnou epizodou našich dějin. Má jen jedno jediné malé plus. Vyprodukoval jedinečný morální vzor pro český národ. Marián Jurečka. Dříč, který to dopracoval až na člena vlády České republiky. Nefalšovaný slaboch, který při prvních pochybnostech začne mlžit, vykrucovat se, zatloukat, lhát. Neúnavný pařmen, který dokáže prohýřit 400.000 CZK z veřejných zdrojů za jedinou noc! Opravdu obdivuhodný výkon. Takové peníze nevydělá řada pracujících za celý rok. Má kde brát. Důchodci peníze už přece nepotřebují. A není nic snadnějšího než jim odsypat. Zářný příklad pro všechny, kdo se bojí odnést z pracoviště byť jen propisovačku. A když český národ truchlí? Jurečka na to medí. Číše nahoru a musí být veselo až do ráníčka bílého.

Mariáne, jsi pašák. Tohle prostě nedokážu. Už jsem na to příliš starý. A když se o něco pokusím, hnedle mám utrum. Už mi ujel vlak. Ale lide český, nedej se odradit. Václav Havel je mrtev, až žije Marián Jurečka! Ať žije nový vzor naší morálky! Nový ideál chování českého člověka! Čekali jsme na něj více než 30 let.

A smekám klobouk před lidoveckým předsednictvem, že nám tento morální a lidský vzor navzdory všem pochybovačům a závistivcům posvětilo.

Mariane, k naprosté dokonalosti už chybí jen nepatrná třešnička na dortu. Podívej, bývalý středoafrický císař Bokassa si nechával posílat šampaňské ke snídani tryskáčem z Paříže. Což takhle nechat si přivést na příští pařbu čerstvé pštrosí maso vládním speciálem z Kapského Města? Národ Tě bude milovat, lidovecké preference poletí strmě nahoru! Eh, kde na to vzít. Důchodci se přece rádi dále uskrovní. Však v odpadkových koších je jídla dost. Nebo ne, Mariane?

Že jsme se posunuli zase dále na Východ? Lide naivní, kam myslíš, že nás tato vláda od samého počátku svého vládnutí neomylně vede?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama