Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2024 23:26:00

Legální migrace přináší talent, pracovní sílu, nové nápady

Legální migrace přináší talent, pracovní sílu, nové nápady

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.

 Nelegální migrace. Mimořádně ožehavá slova v politickém světě. Slyšíme o ní stále dokola, až je to skoro únavné. Tím, že ji budeme ignorovat, však ničeho nedosáhneme. Naopak tím přijdeme o něco, co je pro nás životně důležité. To je migrace legální, ta, která probíhá podle pravidel.

Protože pravidla jsou právě tím základním elementem, co odlišuje legální od nelegálních migrantů. Mají to nakonec i ve jméně.

Legální migrace přináší:

  • talent
  • pracovní sílu
  • nové nápady,

zkrátka všechno to, po čem mnoho českých firem volá a na českém trhu práce se jim nedostává.

Readmisní dohoda s Uzbekistánem, kterou jsem dnes jako zpravodajka doporučila na Zahraničním výboru ke schválení, je jedním z nástrojů jak bojovat proti nelegální migraci. Tuto dohodu s mnoha ostatními státy už máme. Ve zkratce znamená, že pokud se občan jedné nebo druhé země nachází na území druhého státu protiprávně, smluvní stát původu si jej převezme zpět. Obě země s tím souhlasí a činí kroky k tomu, aby se tak dělo. Výsledkem toho máme kontrolu nad tím, kdo přijde. A  především máme nástroj na to, aby ten co přijde nelegálně, byl rychle odejit.

Nelegální migrace je extrémně složitý problém a jeden nástroj ho nevyřeší. Ale diplomacie a z ní vzešlé readmisní dohody jsou nástroje, co fungují. Doufám, že nám jich na Zahraničním výboru projde rukama víc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama