Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2024 20:14:00

Proč si Češi nechají nízké mzdy líbit!?

Proč si Češi nechají nízké mzdy líbit!?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výšce mezd v ČR.

 V týdnu jsem dostala tuhle zprávu: Dobrý den, Jano, tak mému synovy přišla výplata za dva týdny práce v Německu, kdy počítal šroubky na inventuru a dostal 812 euro netto a dneska mu volali z banky XY (název jsem anonymizovala), že by ho eventuálně vzali na pobočku v Ústí jako poradce pro zákazníky a nabízejí něco přes 30 tisíc hrubého. To je cca 25 tisíc čistého. Tak když člověk půjde dělat pár kilometrů od hranic jednoduchou práci, bude lépe ohodnocen než za zodpovědnou práci v Čechách. Můj syn je ročník 2001 a argument, že tu byl jiný režim, proto takový mzdový rozdíl mezi ČR a západní Evropou ho fakt nezajímá. Mně vadí, že se Češi kvůli tomu tvrdě neozvou. Bude to potřeba.

A dneska přišla další zpráva: Tak syn se rozhodl, že se přeci vrátí zpět na Island. Vydělá si osmdesát tisíc čistého a v Reykjavíku má už zařízené bydlení za 20 tisíc měsíčně. Já jsem naštvaný, za Vaší vlády aspoň stoupaly reálné příjmy.

Co myslíte, proč si Češi nechají nízké výplaty líbit!?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama