Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2024 6:06:00

Podporuji návrh zákona o celostátním referendu

Podporuji návrh zákona o celostátním referendu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o referendu.

 REFERENDUM O NAŠICH BUDOUCÍCH ŽIVOTECH

Kdo jiný, než my?

Podporuji tento návrh zákona o celostátním referendu. Má se zeptat občanů na čtyři jasné a pro budoucnost České republiky zcela klíčové otázky. Můj postoj je vždy uveden v závorce. Odlišuji se zcela od postojů dnešní vlády. Zvažte postoje své.

  1. Zda občané chtějí zachovat českou korunu, nebo přijmout euro (chci zachovat českou korunu)
  2. Zda si lidé přejí korespondenční volbu. (nepřeji si korespondenční volbu)
  3. Jestli chtějí Kvóty. Nebo jak se dnes moderně říká povinnou solidaritu a přerozdělování uprchlíků mezi zeměmi EU. (kategoricky odmítám, aby nám kdokoli přiděloval migranty. My je nezvali a naši zemi by vážně ohrozili). 
  4. Zda jsou pro zachování práva veta v EU. (EU bez práva veta je být poddaný. Osobně jsem zastáncem společného odchodu středoevropských zemí z EU)

Návrh zákona připravila Lepší vláda, a já jí za to děkuji.

Tento návrh zákona by měla podpořit nejen celá parlamentní i mimoparlamentní opozice a jednotně všichni občané, protože jde o budoucnost České republiky jako samostatného, bezpečného a demokratického státu, ale i koaliční politikové. Soupeření a diskuze o dílčí otázky lze vést až následně - nyní jde o podobu budoucího bytí nebo nebytí naší země (spravedlivě a demokraticky většinově rozhodnutou).

Současná vláda s mizivou podporou občanů nesmí svoje rozhodnutí své zemi nadiktovat, ale musí předat rozhodování právě jejím občanům, tj. nám. Je-li si podporou svých názorů jista, nemá se přece čeho bát - žádejme proto o těchto otázkách zcela jednoznačně CELOSTÁTNÍ REFERENDUM. Všichni. A dejme těm nahoře jasně najevo, že o tom nehodláme smlouvat.

O své zemi si chceme a budeme rozhodovat sami. Protože není důvod, proč bychom neměli, zato je dnes mnoho vážných důvodů, abychom na tom trvali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama