prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2024 23:15:00

V současné době nejsme schopni tyto lidi odhalit

V současné době nejsme schopni tyto lidi odhalit

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovně 26. ledna 2024 k vládnímu návrhu zákona o zbraních a střelivu.

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážení páni ministři, dámy a pánové, dovolte mi jednu glosu. Samozřejmě ty události z prosince z Filozofické fakulty obrátily pozornost všech, a to bohužel byla situace, která nás všechny velmi zasáhla.

Jenom chci upozornit a velmi poprosit, protože se jistě budeme muset zákonným způsobem trošku upravit přístup ke zdravotní dokumentaci, a chci všem říci, což si mnozí asi neuvědomujete, že my jako lékaři nemáme přístup do psychologických a psychiatrických karet svých pacientů. Prosím pěkně, je to proto, že tam je ochrana toho pacienta. Takže představa, že přijde k praktickému lékaři nebo jinému, a za prvé, pacient nám některou diagnózu ani nesdělí, nemá tuto povinnost a mnohdy samozřejmě lidsky to chápu, ale odborně nikoliv, a za druhé, jejich dokumentace probíhá ve zvláštním režimu, takže ani psycholog, který pracuje třeba na oddělení, které vedu, mně nehlásí diagnózy lidí, které já mu sama posílám. Čili moc prosím, až sem přijdeme s tím návrhem, aby tam došlo opravdu k propojení informací, tak abyste vzali na zřetel, že byť to třeba bude nějaký pozměňovací návrh opozice, že to je proto, že v současné době my nejsme schopni tyto lidi odhalit. A tam opravdu ti kolegové, kteří provádějí v ordinacích praktických lékařů, ve svých ordinacích ta vyšetření zrychlená, tak vlastně jsou schopni udělat, byť nějaký ověřený tedy dotazníček, ale nemohou udělat vyšetření, a my bychom potom opravdu, a už nyní o to prosím, aby tam jasně došlo k provázanosti a ke sdělování těchto informací, protože jinak nemůžeme vyloučit, že podobná situace bude. Takže jenom chci upozornit, že tyto zprávy jsou ve zvláštním režimu a nejsou přístupné. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama