Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2024 11:12:00

Obviňuji vládu z toho, že používá ageismus

Obviňuji vládu z toho, že používá ageismus

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke snížení valorizace důchodů.

 Přečtěte si můj dnešní rozhovor v deníku Právo a na novinkach.

Vždy se snažím vidět problém z pohledu lidí. Moje mamka má bez 19 dnů odpracováno 46 let a vychovala čtyři děti. Mě a moji sestru, a potom bratránka a sestřenku, kteří přišli o rodiče.

To, že se jí má navýšit důchod, že ho má mít důstojný, si stejně jako více než dva miliony ostatních takových lidí, kteří pracovali celý život a vychovávali děti, prostě zaslouží. A jak se teď mají cítit, když jim politici říkají, že jsou přítěží pro společnost a je potřeba jim pokrátit důchody?

Podle mě je to nepřípustné. Obviňuji vládu z toho, že používá ageismus (přesvědčení o nízké hodnotě a nekompetentnosti stáří), aby zakryla svoji neschopnost dobře nastartovat růst a hospodařit s veřejnými financemi tak, jak slibovala v kampani. Vůbec nevládnou, jen pasivně přihlížejí. Nesvěřila bych jim ani školku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama