Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2024 13:09:00

Další digitální kolaps

Další digitální kolaps

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kolaps systému elektronických přihlášek na střední školy

 Při první účasti Pirátů ve vládě mají vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše, který se svou stranou vykřikoval „Pusťte nás na ně!”, aby nám pak předvedl, jak se to dělá digitálně a bez kauz.

Výsledkem je nemožnost používat od 1. 1. 2024 systém na digitalizaci stavebního řízení kvůli opakovanému rušení a znovuvypisování zakázky v rozporu s Úřadem na ochranu hospodářské soutěže, nemožnost některých obcí požádat kvůli NIA na konci ledna o dotace a nyní tu máme další digitální kolaps elektronických přihlášek na střední.

Což o to, já digitalizaci fandím, ale měla by být doprovázena rušením úřadů. Místo toho nechal Bartoš na náklady daňových poplatníků vytvořit “Digitální a informační agenturu”, aby prý digitalizace mohla probíhat hladce, a tak tu máme kromě více digitálních kolapsů také více digitalizujících úředníků.

Věra Jourová už navíc chystá zřízení “Národního úřadu pro umělou inteligenci”. Tak to vypadá, že zatímco den daňové svobody byl v roce 1929 v době papíru a pošty 19. února, v době digitalizace a datových schránek bude den daňové svobody stále později v červnu.

Když ale člověk vidí nepraktičnost nového pirátského gigatrolejbusu, které nechal bývalý primátor Hřib nakoupit za 600 milionů, je jasné, že to není Bartošova chyba, ale Piráti mají tyhle nepovedené experimenty v DNA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama